Kultúra

2014.01.09. 11:36

Országosan is elismert társadalmi esemény lett a tánckoncert

A szolnoki tánckoncert három év alatt nőtte ki magát országosan is fontos társadalmi eseménnyé, ahol évről évre új műsorral, több mint 400 fellépő – zenész, énekes, táncos – közreműködésével mutatják be az aktuális megaprodukciót.

Szoljon.hu

Az idei évben már december végén elfogytak a jegyek, a délutáni nyilvános főpróbát nyolcszáz, míg az esti eseményt közel kétezer látogató nézte meg. Az esti ünnepi előadáson vendégként részt vett Varnus Xavér orgonaművész, Szalay Ferenc Szolnok polgármestere, dr. Lengyel Györgyi közigazgatási államtitkár is. 

Az est házigazdája Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója volt. A közel százfős Szolnoki Szimfonikus Zenekart Izaki Maszahiro karmester vezényelte. Az estre a koronát a produkció utolsó száma, Ravel Bolero-ja tette fel. Az egyre fokozódó muzsika hatásának megerősítéséről, az igazi katarzis megteremtéséről a Budapest Táncszínház táncosai gondoskodtak remek koreográfiával, látványos mimikával és kiváló színészi játékkal.
A közel két órás megaprodukcióra Szegedről, Békéscsabáról, Budapestről és természetesen a megyéből is érkeztek vendégek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!