Kultúra

2014.04.07. 21:55

Döntőjéhez érkezett a 6. Megavers

A költészet került reflektorfénybe és versmondó fiatalok vették birtokba este a szolnoki Szigligeti Színház színpadát.

Szoljon.hu

Döntőjéhez érkezett az immár hatodik alkalommal megrendezett Megavers, a  Szolnok Televízió és az Aba-Novák Kulturális Központ országos ifjúsági tehetségkutató versenye és műsora.

A döntőbe tizenegy tehetséges versenyző jutott be, heten a zsűri, négyen a szavazók jóvoltából. Harcsa Béla rendező, a Szolnok Televízió cégvezető-főszerkesztője elárulta, több mint ezer szavazat érkezett, továbbá elmondta, a műsor kezdete előtt értekezett a zsűrivel, és mindannyian úgy látják, kiváló versmondók kerültek a döntőbe és igen erős a mezőny. A többségében szolnoki fiatalok mellett szegedi és veresegyházi szavaló is döntőbe jutott; többeket korábbi Megaverseken már láthattunk sikeresen szerepelni.

A zsűri elnöke Kubik Anna, Kossuth-díjas színművész Zámbori Soma kollégájával együtt árgus szemekkel figyelte az ifjú előadókat, akik szavalatuk elhangzása után máris szembesülhettek ítészeik véleményével. A meghívott vendégként jelen lévő Kiss László, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke és Turczi István költő, író szintén hallatta a szavát.
A verseny lapzártakor még tartott; a győzteseknek lapunk is ajánlott fel jutalmat.

Szoljon.hu -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!