Kultúra

2014.11.26. 22:43

Cigánykerekeztek a tiszabőiek

A Nemzeti Művelődési Intézet megyei irodája Művészeti értékek Tiszabőn címmel indított programsorozatot azzal a szándékkal, hogy a táncon keresztül a gyerekek megismerkedjenek a cigány hagyományokkal, rajtuk keresztül a felnőtteket is ráébresszék a kultúrájuk megőrzésének fontosságára.

K.B.

Öt alkalommal tartottak a kicsiknek és az óvónőknek foglalkozásokat, ahol a gyakorlás mellett hangszerekkel is megismerkedhettek.
Cigánykerék Tiszabőn címmel szerdán tartották a programsorozat teltházas záró rendezvényét, melyre szülőket, nagyszülőket és érdeklődőket is meghívtak a Margaréta Óvodába.

Dr. Csilleiné Mága Erika a cigányság hagyományairól, kultúrájáról tartott képes előadást, ezt követte az óvodások „Menni, menni muszáj menni” táncos bemutatója, mely nagy sikert aratott nemcsak a szülők körében. A szolnoki a Szivárvány Hagyományőrző Együttes műsoruk végére mindenkit táncra perdített, majd egy jellegzetes roma étel, a bodag elkészítését mutatták be a helyiek.

Az alkalomhoz kötődően kiállítás nyílt a bőiek által összegyűjtött régi használati tárgyakból, a tárlat egy hétig lesz látható.
Kopasz Károlyné, az iroda a programért felelős munkatársa elmondta, többen is jelezték, hogy szeretnék, ha a program tovább folytatódna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!