Kultúra

2015.05.15. 14:39

Ismét Néptáncfesztivál lesz Szolnokon

Május 29-31 között ismét megrendezik az ország legrégibb, rangos néptáncversenyét, a XXIII. Szolnoki Országos Néptáncfesztivált.

Munkatársunktól

A 1964-ben életre hívott rendezvénynek az Aba-Novák Kulturális Központ, a Szigligeti Színház és a Tisza park ad otthont.

A pénteki sajtótájékoztatón Molnár Lajos Milán, a kulturális központ igazgatója elmondta, a jó hangulatáról, barátságos légköréről messze földön híres rendezvénnyel szeretnék a fiataloknak megmutatni a néptánc másik arcát is, bizonyítandó, hogy ez nemcsak megőrzendő hagyomány, de a huszonegyedik században is élő, trendi tevékenység.



A Szigligeti Színház versenyprogramjában szombat este és vasárnap délelőtt 16 táncegyüttes közel 1000 táncosa mutatja meg koreográfiáját a szakértők mellett a széles közönségnek, vasárnap a szabadtéri színpadon ifjú tehetségek lépnek fel, a fesztivál pedig a neves szakemberekből álló zsűri eredményhirdetését követően gálaműsorral zárul.

A kemény szakmai megmérettetés mellett számos kísérőprogram gondoskodik a szórakoztatásról, többek között a Magyar Művészeti Akadémia kiállítása, fotókiállítás, múltidéző, népművészeti vásár, táncházak, gyerekprogramok, sőt még egy Hild téri villámcsődületre is várják az érdeklődőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!