Kultúra

2015.05.20. 19:03

Ötvenedik kiállításához érkezett a Nagykörű Galéria

Ötvenedik jubileumi kiállításához érkezett a Nagykörű Galéria szerdán.

M.K.

– Immáron hat éve csinálom a galériát Nagykörűben és ma elérkeztünk az ötvenedik időszaki kiállításhoz – mondta el lapunknak Szász József, a galéria művészeti vezetője.

Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy sikerült ezt elérnünk, ugyanis ez egy társadalmi összefogással működő galéria. Abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy ezen a jeles napon a híres Bráda művészcsalád állította ki munkáit. A közönség megcsodálhatja a karcagi születésű Bráda Tibor, Munkácsy-díjas festőművész táj akvarelljeit, a felesége Deák Ilona, festőművész olajképeit, az egyik lányuk Bráda Judit, bőrművész tárgyait, valamint a másik lányuk Bráda Enikő, keramikusművész ékszereit, kerámiafiguráit – árulta el Szász József. A megnyitót követően kisebb ünneplést tartottak, melyen Dr. Veres Nándor, Nagykörű polgármestere fogadáson látta vendégül a műértő közönséget. A színvonalas tárlatot június 13-ig látogathatják az érdeklődők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!