Kultúra

2016.08.05. 10:05

Idén is indul a Parti-Túra!

Jó hír a komolyzenei kultúra iránt fogékonyaknak: a Szolnoki Szimfonikus Zenekar jóvoltából idén is megrendezik a 2012-ben elindított Parti-Túra – Szolnoki Szimfonikus Nyár programjait.

G. SZ.

Az augusztus 13-án, 26-án és 27-én három, műfajában és stílusában különböző szabadtéri hangversennyel jelentkező fesztiválon a filmzene és az orgonamuzsika mellett operett is színesíti a palettát – mondta el tegnap sajtótájékoztatón a zenekar ügyvezető szakmai igazgatója.

Patkós Imre hozzátette: augusztus 13-án a Szimfonikus Parádén a Tiszai hajósok terén – a különleges, nagyméretű elektronikus hangszerével érkező – Varnus Xavér közreműködésével és Izaki Maszahiro vezényletével nagyszabású orgonaestet hallhatnak szimfonikus zenekari kísérettel az érdeklődők.

Augusztus 26-án új helyszínre, Széchenyi városrészbe költözik a zenekar, ahol a filmzenék világába röpíti el hallgatóságát. A Cinemagic koncerten sok más mellett a legsikeresebb Walt Disney-produkciók zenéi hangzanak majd el, de olyan klasszikus filmek zenéi is felcsendülnek, minta a Csillagok háborúja, az Indiana Jones vagy a Superman.

Augusztus 27-én, a fesztivál záró produkcióját ismét a Tiszai hajósok terén élvezheti a publikum. Akkor az operettek kedvelői örülhetnek, ugyanis Johann Strauss Denevér című operettjének kosztümös, koncertszerű előadását láthatja majd a közönség Cser Ádám vezényletével. A programokra a belépés díjtalan.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!