Kultúra

2016.09.29. 14:10

Makettektől a terepasztalig

A helyi ifjúsági házban a napokban megrendezett modell- és makettkiállításon Darók Attila, Barta Attila, Dobrai Attila, Soós István, Horváth Viktor, Szabó Sándor és Ugrai János munkáit nézhették meg a látogatók.

D. E.

A kiállított makettek között voltak tankok, repülőgépek, különböző figurák a japán szamurájtól a francia muskétásig. A modellek között helikoptereket, kisvasutakat és terepasztalt is hoztak az alkotók, utóbbi Szabó Sándor munkája. A gyerekek nagy örömére a terepasztalt működés közben is bemutatta az alkotó.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] A vasúti terepasztal most is sikert aratott a gyerekek körében FOTÓ: Daróczi Erzsébet
[/caption]

A modellezés sokak számára abban merül ki, hogy a boltban megveszi a kész modellt, hazaviszi, rárakja a sínekre és járatja. Sanyi ezzel szemben nagyon alaposan utánajár minden részletnek, hogy minél hitelesebb legyen a terepasztalra kerülő vasúti kocsi, egyéb tárgy legyen az egy-két centis, vagy arasznyi. Így vannak ezzel kiállítótársai is, például egy harcos alaknak a korhű viselete éppúgy fontos, mint az, hogy milyen fegyvereket használtak az adott korban, de egy repülőgépen is minden apró részletre oda kell figyelni, hogy a kiállított makettek és modellek hitelesek legyenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!