Kultúra

2017.04.23. 15:58

A múzeumok helyzetéről beszélgettek

Száznegyven évvel ezelőtt, 1877-ben alapították meg Tiszavidéki Régészeti Egylet néven meg a Kiss Pál Múzeum elődjét. Tudományos előadásokkal és kiállítással ünnepelték a kerek évfordulót szombaton, a tiszafüredi múzeumban.

Ujvári László


- Tariczky Endre katolikus plébános, régész hazánk egyik legrégibb gyűjteményét hozta létre - idézte fel köszöntőjében Kovácsné Dr. Szigeti Klára múzeumigazgató, majd megnyitotta a múzeumok jelenlegi helyzetével és egyéb néprajzi témákkal foglalkozó konferenciát.

Vargáné Balogh Irén alpolgármester méltatta az intézmény több évtizedes kiemelkedő munkáját, valamint örömét fejezte ki, hogy a múzeum napjainkban is jelentős szerepet játszik a térség kulturális életében.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Fotó: Ujvári László
[/caption]

Ezt követően Dr. Horváth László, a szolnoki Damjanich Múzeum igazgatója tartott előadást a megyei szerepkörű múzeumok és tájházak együttműködési lehetőségeiről. Az érdeklődők további előadásokat hallhattak a múzeumpedagógiáról, a múzeumok és önkormányzatok kapcsolatáról, a Kiss Pál Múzeum történetéről, valamint a tiszafüredi miskakancsóról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!