Kultúra

2017.04.18. 13:50

Díjak: elszármazott jászokat ismertek el

Magyarország köztársasági elnöke néhány hete nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából több, jászsági kötődésű személyiség munkáját is elismerte.

B. CS.


Széchenyi-­díjat vehetett át dr. Ádám József, az MTA rendes tagja, egyetemi tanár a geodézia területén végzett kiemelkedően eredményes kutatómunkájáért.

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata díjat adományozott Borbás Mária televíziós szerkesztő-műsorvezető részére a magyar kultúra és gasztronómia kincseinek bemutatását és népszerűsítését szolgáló tevékenysége elismeréseként.

Ezzel a díjjal ismerték el dr. Dobos László, a Veritas Történetkutató Intézet nyugalmazott főigazgató-helyettese, a Jászok Egyesületének ügyvivője munkáját a hiteles magyar tájékoztatáspolitika megerősítése érdekében, a Veritas Történetkutató Intézet létrehozásában és működtetésében, továbbá az egyesület ügyvivőjeként elért eredményei elismeréseként. Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója pedig a magyar nemzeti kultúra értékeinek közvetítését szolgáló televíziós pályafutásáért vette át a díjat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!