Kultúra

2017.04.28. 09:30

Folyamatos munkával méltó helyére kerülhet a történelmi emléknap

A magyar országgyűlés 2014 februárjában egyhangú döntéssel nyilvánította történelmi emléknappá május 6-át, a redemptió 1745-ös kihirdetésének napját.

B. Cs.

Az elmúlt több mint három év folyamán – Borbás Ferenc regnáló jászkun főkapitány véleménye szerint – nagyon sokan, nagyon sokat dolgoztak azért, hogy az emléknap megtartásával, ahhoz kapcsolódó programok számának bővítésével, tartalmának gyarapításával mind többen megismerjék és megértsék a jászok és kunok történelmének kiemelkedő eseményét.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Egyre ismertebb a redemptió – mondta Borbás Ferenc Fotó: B. Cs.
[/caption]

– Bizakodó vagyok e tekintetben, mert meglátásom szerint egyre többen figyelnek fel az emléknap eseményeire, egyre többen ismerik meg a történelmi hagyományokat. Az idei emléknaphoz közeledve bízom abban is, hogy a hagyományőrző szervezetek és önkormányzatok programjai mellett megyénk iskoláiban is egyre több helyen emlékeznek majd meg a jeles napról.

A jászkun főkapitány kihangsúlyozta, hogy a történelem ismerete, a térség hagyományainak megőrzése a jászkun identitástudat erősítésének egyik fontos része.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!