Kultúra

2017.04.20. 18:30

Költőgéniuszok előtt tisztelegtek

Szavalóversenyt hirdettek a magyar költészet napja alkalmából Jászapátin a Pájer Andtal Művelődési Házban.

B. CS.

A rendezvény keretében a helyi diákoktól azt kérték a szervezők, hogy a műválasztáskor József Attila, illetve Arany János versei közül válasszanak. A zsűrinek ez alkalommal is nehéz dolga volt. A résztvevők közül az alsó tagozatosak között az első helyet érdemelte ki Oláh Kinga (2. osztály) az Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskolából, felkészítője: Zsemberiné Gyenes Ildikó volt.

Szintén ebben az iskolába jár a második helyen végzett Tóth Krisztián (1. osztály), felkészítő tanára Gecse Mária. A harmadik helyen pedig Nagy Martin Gábor (4. osztály) végzett a Szent Imre Katolikus Általános Iskolából, felkészítője Schmidtné Hiczfel Erzsébet.

Felső tagozat: 1. Mihályi Bence (8. osztály), az Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskolából, felkészítője: Karkus Kálmánné. 2. Béres Vivien (8. osztály) a Szent Imre Katolikus Általános Iskolából, felkészítője: Budai Istvánné. Szintén Budai Istvánné készítette fel a harmadik helyezett Béres Beatrixet (8. osztály).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!