Kultúra

2017.06.30. 12:30

Művészek fogtak össze egy nemes ügyért

Ünnepélyes keretek között vehette át jelképesen a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület elnöke a Szolnoki Masterclasst záró jótékonysági koncerten összegyűlt adományt.

Szarvák Emese



– A Masterclass-turné alatt összesen 11 koncertünk volt, a szolnoki zárókoncert jótékonysági fellépés is volt egyben, amellyel a Tiszavárkonyi Alkotóház újjáépítésére gyűjtöttünk. A fellépés mellett a jótékonysági akció másik fontos eleme a Szolnoki Művésztelep három művészének felajánlása volt, a művészek egy-egy képe került aukcióra – mondta el a gálakoncert sajtótájékoztatóján Ignácz Ervin, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. ügyvezetője.


– Büszke vagyok arra, hogy megvalósulhatott ez a rendezvény és hogy a művészek felajánlását illő módon át tudtuk nyújtani – tette hozzá Patkós Imre, a szimfonikusok szakmai igazgatója is.
– A gálakoncert előtt olyan kistelepülések templomaiban adtunk koncertet, olyan emberekhez vittük vissza a kultúrát, ahová az egyébként nem nagyon jut el. Így ez egy társadalmi megmozdulással felérő koncertnek is tekinthető – mondta még el Patkós Imre.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Kenyeres Sándorné örömmel vette át a jelentős összegű támogatást | Fotó: Csabai István
[/caption]

A jótékonysági koncert sajtótájékoztatóján jelen volt dr. Kállai Mária kormánymegbízott asszony, aki több alkalommal is részt vett a Masterclass koncertjein, így saját tapasztalatból mesélt arról, milyen fantasztikus dolognak lehettek tanúi.
A sajtóesemény lezárásaként a kormánymegbízott asszony adta át Kenyeres Sándorné, a Jász-Nagykun-­Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület elnöke részére jelképesen a gálakoncert során összegyűjtött adományt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!