Tiszafüred

2017.08.08. 09:30

A fiatalok családokba tömörülve vetélkedtek a Tisza-tónál

Több szalézi ház összefogásával valósult meg az a tábor, melynek keretében 150 rászoruló gyermek kapcsolódhatott ki a Tisza-tónál. A tábor témája a család, mint érték volt. Az ötnapos programban fejlesztő feladatok, versenyek és strandolás kapott főszerepet.

Forrás: Beküldött fotó

– Most Szombathely, Kazincbarcika és Óbuda szalézi házai képviseltetik magukat. Fiatal szerzetesek és önkéntesek próbálunk tartalmas programot biztosítani a résztvevőknek, élményekkel teli kikapcsolódást – mondta Jani Áron szalézi szerzetes.

– A tábor témája a család, mely sok fiatal számára, de nekünk szaléziaknak is központi kérdés. A fiatalok családokba tömörülnek, így kell megoldaniuk különböző feladatokat, melyek vetélkedő jelleggel zajlanak – fűzte hozzá az Óbudai Szaléziak szerzetese.

Sárkányhajózás, vicces vetélkedők, kocsitolás színesítette a programot. Hozzátette, köszönetet szeretnének mondani a Tiszafüredi Kistérségi Ifjúsági Egyesületnek, akik lehetővé tették számukra, hogy öt napon keresztül egy csodás helyen, teljes ellátás mellett

tölthessék ezeket a napokat, emellett a szervezők ajándékcsomagot is biztosítottak minden gyermek számára.

A tábor egyik kiemelt célja volt, hogy a gyerekek egymástól is tanuljanak, reggel és este napindító, napzáró gondolat segítette lelki épülésüket.

– Amiben itt fejlődtek, azt otthon, a saját családjukban is tudják kamatoztatni – vélekedett Jani Áron.

A szalézi tábor idén harmadik alkalommal került megrendezésre Tiszafüreden, mely a szervezők szerint most is jól sikerült, évről évre többen jönnek. A tábor létrejöttét a Tiszafüredi Kistérségi Ifjúsági Egyesület szervezésében, az óbudai önkormányzat és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.

Forrás: Beküldött fotó

Rászoruló gyermekeket segítenek

A szalézi egy katolikus szerzetesrend. Elsősorban fiatalokkal, az ifjúsággal foglalkoznak, olyanokkal, akik valamilyen módon támogatásra, segítségre szorulnak. Híres szalézi házak működnek hazánkban Szombathelyen, Óbudán és Kazincbarcikán.

A Szalézi Társaság célja: az ifjúság oktatása és nevelése iskolákban, szakiskolákban és különféle ifjúsági intézményekben. A rend alapítója Bosco Szent János (1815-1888), akit 1934-ben avatott szentté a katolikus egyház. Rendjét Szalézi Szent Ferencről nevezte el, kinek az alapító nagy tisztelője volt.

Ujvári László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!