sokféle értelmezés

2017.11.13. 07:59

Folytatódik a Pannon Filharmonikusok koncertsorozata

Ezúttal Bartók Béla, Liszt Ferenc, Richard Strauss és Claude Debussy műveit játszák a november 17-i előadáson.

A tánc négy arcát – az élet, a halál, a csábító és a tenger – bemutató hangversenyen a szólista Bogányi Gergely zongoraművész lesz, a zenekart Cristian Mandeal dirigálja – közölték a szervezők.

A koncert nyitányaként Bartók Béla Táncszvit, majd Liszt Ferenc Haláltánc című műve hangzik el. Az est szólistáját különleges kapcsolat fűzi Liszt művészetéhez és ezzel együtt a Haláltánc vallásos-misztikus üzenetéhez. Liszt művét a pisai temető egyik freskója, a „Halál diadala” ihlette, vissza-visszatérő témája a gregorián Dies irae dallama.

Az est második részében Richard Strauss Hétfátyoltánca után Debussy háromtételes művét adja elő az együttes. A tenger című művel a végtelen víz áradása, a hullámok és a szél magával ragadó tánca tárul a Müpa közönsége elé.

Az E.ON koncertsorozata következő hangversenye is azt tükrözi, milyen sokféle értelmezést és felhasználási lehetőséget kínált a két művészet kapcsolata a komponisták számára.

A Pannon Filharmonikusok koncertsorozatának helyszíne a Müpa.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!