Fenyvesi Márton is fellép

2017.11.24. 07:00

Öt koncerttel zárul Karosi Júlia Gershwin-sorozata

Budapest mellett Győrben, Zircen és Tatabányán lép fel a Karosi Júlia Quartet a Várhatok még című Gershwin-sorozattal.

A Karosi Júlia Quartet – Karosi Júlia (ének), Tálas Áron (zongora), Bögöthy Ádám (nagybőgő), Varga Bendegúz (dob) – szombaton a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban, november 29-én a győri Rómer Jazzklubban, december 3-án a zirci Ciszterci Apátság Látogatóközpontban, 13-án Tatabányán, 15-én pedig a Budapest Jazz Clubban lép fel – közölték a szervezők.

A koncert hangulata a Broadway show-k világát idézi, ugyanakkor a dalok Fenyvesi Márton új hangszerelésében és hangzásvilágukban egyediek, modernek, különlegesek. Az adventi programként megvalósuló zirci koncerten az együttessel Fenyvesi Márton jazzgitáros is színpadra lép.

Az esten a legismertebb Gershwin-dallamok, mint a Summertime, a The Man I Love és az I got rhythm mellett helyet kapnak kevésbé ismert kompozíciók is, többek között a Fascinating Rhythm, a Slap That Bass és a He loves and she loves, valamint magyar nyelvű dalt is hallhat a közönség.

„Régóta érlelődik bennem, hogy szeretnék egy egész estés műsort szentelni egyik legkedvesebb zeneszerzőmnek, George Gershwinnek. Dalai azért is meghatározóak számomra, mert rajtuk keresztül kezdtem el jazz-zenével foglalkozni. Gershwin világa hidat képez a klasszikus zene és a jazz között, s ebben a világban rendkívül otthonosan érzem magam”

- vallja Karosi Júlia énekesnő, aki Várhatok még címmel mutatta be Gershwin-estjét a Zeneakadémián, majd az idén több helyszínen, fesztiválon is.

George Gershwin zeneszerző 80 éve hunyt el, de nemcsak az idei esztendő Gershwin-év, hanem a 2018-as is, hiszen jövőre Gershwin születésének a 120. évfordulóját ünnepeljük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!