Lemezkritika

2007.02.19. 10:22

Jamiroquai: High Times — Singles 1992-2006

A Jamiroquai név már jó ideje nem egy együttest, hanem egy előadót, a brit Jason Kay-t takarja. Bár annak idején csapatnak indultak, de ő volt a meghatározó személy (énekes-frontember, dalszerző) a bandán belül, és ahogy erős személyiségeknél ez már szokás, sorra elvéreztek mellőle a zenész- és szerzőtársak.

Baranyi György

Így idővel már a sovány, markáns arcú és különböző, igen feltűnő fejfedőiről (kalapok, fejdíszek) fiatalemberrel azonosították az együttest, és őt fedi igazából manapság már e név is. A Jamiroquai a ’90-es évek elején robbant be friss, újító kedvű acid (savas) dzsesszes, modern funkys, kemény basszusalapokra épülő zenéjével, amelyekbe aztán egyre több diszkóhatás is vegyült. A közönségnek ez nagyon bejött, hiszen jó néhány listás szám született, melyek közül nem egy kislemezdalként is megállta a helyét.

Ezek közül válogatott az új Jamiroquai-album, igazi slágerparádéval. Persze a különböző sorlemezekből eltérő mennyiségű szám szerepel a CD-n, de azért mindenki megtalálhatja a magának megfelelőt a When You Gonna Learn-től a Cosmic Girl és Virtual Insanity-n át a Seven Days In Sunny June-ig. Természetesen a válogatásra azért felkerült még két új felvétel is (a Runaway és a Radio), ahogy ez szinte már megszokottá válik vásárlócsalogató megoldásként.

Ezek is jól mutatják, hogy a Jamiroquai, azaz Jay Kay ugyanazzal a lendülettel halad előre számtalan díjjal, elismeréssel a háta mögött és jelentős lemezeladást produkálva már, mint eddig is tette. (Jamiroquai: High Times – Singles 1992-2006. Kiadó: Sony BMG)

Számlista: 1. When You Gonna Learn 2. Too Young To Die 3. Blow Your Mind 4. Emergency On Planet Earth 5. Space Cowboy 6. Virtual Insanity 7. Cosmic Girl 8. Alright 9. High Times 10. Deeper Underground 11. Canned Heat 12. Little L 13. Love Foolosophy 14. Corner Of The Earth 15. Feels Just Like It Should 16. Seven Days In Sunny June 17. (Don''t) Give Hate A Chance 18. Runaway 19. Radio

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!