Lemezkritika

2008.08.20. 17:16

Larry Dunn Orchestra: Lover's Silhouette

Ellazulós dzsesszrock album az Earth, Wind And Fire billentyűsétől.

Baranyi György

A neves amerikai Earth, Wind & Fire együttes billentyűse volt Larry Dunn, akinek 1992-ben jelent meg a szólóprodukciója (majd 1996-ban Európában is). A lemez most újra a figyelem középpontjába került, ugyanis Larry Dunn (aki sikeres zenei vezető, tv-játékok, filmek és reklámok zeneszerzője is lett, és számos zenész lemezén működött közre már az EAW-ban eltöltött évek alatt is) hamarosan megjelenteti újabb CD-jét, amit már igencsak várnak a rajongók.

Larryről tudni kell még azt is, hogy két egykori Earth, Wind And Fire-zenésszel (Morris Pleasure billentyűssel és Sheldon Reynolds gitárossal) együtt megalapította a Devoted Spirits nevű formációt is, amely csapat első lemezén saját szerzemények mellett egykori EAW-számokat is feldolgozott, és hamarosan megjelenik a következő anyaguk is.
A Lover''s Silhouette című korábbi lemeze a legjobb dzsesszrockhagyományok követője. Rajta igazi laza, pihentető, kikapcsoló zenéket hallhatunk, kiváló billentyűs-, gitár- és szaxofonszólókkal. Igencsak figyelemre méltó az a könnyedség és mégis vérbelien profi hangszerkezelés, ami az egész produkcióra jellemző. Larry nem akar túlsúlyba kerülni a lemezen, bőven hagy teret zenésztársainak is a kibontakozásra. A felvételek többsége instrumentális, ám van három szám, amelyben ének is hallható (az egyik énekes Larry felesége, Luisa).
Érdemes meghallgatni újra és újra ezt az albumot, hogy vele ráhangolódjunk az új anyagra!
(Larry Dunn Orchestra: Lover''s Silhouette)

Számlista:[caption id="" align="alignright" width="359"] A kiváló billentyűs albumát érdemes ismét meghallgatni, mielőtt megjelenik az új anyag
[/caption]
1. Lover''s Silhouette
2. 2000-Sky 5 (feat. Ronnie Laws)
3. Don''t It Make You Wanna Cry (feat. Luisa)
4. Italian Lady (A Song For Mama)
5. Where''s The Love?
6. Heaven Sent (Michael''s Song)
7. Between 7 And Earth (feat. Ronnie Laws)
8. Pure Faith (Guitar Interlude) (feat. Phil Upchurch)
9. Maybe In My Dreams
10. Jahop
11. Enchanted
12. Let''s Groove
13. Fantasy

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!