Lemezkritika

2008.12.23. 13:48

A Társulat: Sztárkarácsony

A Társulat szereplői most karácsonyi hangulatú dalokkal szórakoztatnak bennünket.

Baranyi György

A Magyar Televízión futott tehetségkutató és egyben az István, a király 25 éves jubileumi felújításához szereplőválogató műsor volt A Társulat. A hónapokon át tartó adások alatt megismertük és megkedveltük a szimpatikus, tehetséges fiatal versenyzőket. A Társulattól azóta megjelent már CD a döntős dalokból válogatva, a győztes, azaz az István szerepét eléneklő (merthogy azóta a felújított rockopera bemutatója is megvolt, plusz a lemez is megjelent) Feke Pál is elkészítette szólólemezét. Most pedig a karácsonyi ünnep okán — Szigeti Ferenc ötlete nyomán — ismét meghallgathatjuk a Társulat szereplőit egy albumon. A Sztárkarácsony című lemez természetesen karácsonyi, illetve az ünnephez, a télhez kötődő dalokat hordoz.

Megtalálhatunk rajta hagyományos karácsonyi és gyermekdalt, klasszikus számokat, vallásos énekeket (közte az Ave Mariát és a Dicsőséget). Sőt, felkerült a lemezre egy moldvai csángó népdal is Herczeg Flóra értő és szépséges előadásában. Szerepel egy ideillő V’Moto-Rock–feldolgozás is, a Gyertyák, amelyet a Társulat tagjai közösen adnak elő. A dalok mind közismertek, és az a jó, hogy minden előadó hozzáteszi a maga stílusát, a jellemét, amitől ezek a dalok így egyáltalán nem válnak sablonossá, hanem igazi hangulatot teremtenek.

Mindebben az előadókon túl nagy szerepe van a dalokat feldolgozó, a hangszerelési és zenei rendezői munkákat felvállaló, billentyűs és ütőhangszereken, valamint harmonikán is játszó Zsoldos Bélának. Ez az album az, amit nyugodtan feltehetünk a karácsonyi készülődésben, és általa még nagyobb kedvvel végezhetjük az ilyenkor szokásos előkészületeket. (A Társulat: Sztárkarácsony: Kiadó: Universal Music) 

[caption id="" align="alignleft" width="300"] Kedves és szép dalok, hogy még meghittebb legyen az ünnep…
[/caption]Számlista
1. Koroknai Árpád: Hull a pelyhes fehér hó
2. Töreki Andrea—Tóth Attila: Csendes éj
3. Feke Pál: Mennyből az angyal
4. Papp Annamária—Tóth Attila: Ó szép fenyő
5. Koroknai Árpád—Herczeg Flóra: Kisharang
6. Papp Annamária—Varga Lajos: Kiskarácsony, nagykarácsony
7. Simon Boglárka—Vadkerti Imre: Száncsengő
8. Molnár Ágnes—Vadkerti Imre: Dicsőség
9. Simon Boglárka—Molnár Ágnes: Fehér karácsony
10. Fejes Szandra: Ave Maria
11. Közösen: Gyertyák
12. Herczeg Flóra: Moldvai karácsonyi dal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!