Lemezkritika

2010.04.11. 19:51

Ke$ha: Animal

Ke$ha albumán nincs helye a búslakodásnak: pörgős, fiatalos, szemtelen, de kerek, egész anyag született.

Baranyi György

A fiatalok új nagy kedvence és üdvöskéje Ke$ha. A fiatal énekesnő nemcsak remek dalaival hívta fel magára a figyelmet, hanem viselkedésével is. Hiszen pimaszul szemtelen, akárcsak Katy Perry vagy Lady GaGa, és viselkedésével ki is hívta maga ellen a szemöldökráncoló idősebb nemzedék rosszallását. Mondván, milyen példát nyújt vajon a fiataloknak, aki folyton csak a húzós bulikról énekel, lerészegedésről, fiúzásról, összetört szívekről és így tovább. Teszi ezt kendőzetlen odamondással.  Nem véletlen, hogy a nevében az S betűt a dollár jelével $ kell írni – hiába, no, Madonna óta tudjuk, vannak anyagias lányok…

Mindenesetre Ke$ha a zenéjével ott van a slágerlisták élén, milliók kedvence (főleg a tiniké), és biztos, hogy nagyon jó évnek néz elébe. A bemutatkozó CD-jének a  címe is már polgárpukkasztó (Animal, azaz Állat, ami egy ifjú leányzótól nem megszokott), a rajta található dalok többségének a szövege pedig igencsak nyílt, odamondogató. Még jó, hogy hazánkban azért az angol nyelvet nem bírják még manapság sem túl meghatározó szinten. Mondhatjuk azonban azt is, hogy Ke$ha dalai felvidítják az embert, mert többségük tempós, húzós, igati parti- és bulizene, amire igencsak lehet táncolni és együtt énekelni.

A lemezt nyitó Your Love Is My Drug azonnal megadja az alaphangot fogós, popos, szintis dallamával, pörgős ritmusával, hogy aztán jöjjön a már jól ismert nagy sláger, a Tik Tok. Az utána jövő dalok sorában mindenképpen kiemelendő a Hungover, mely egy lassabb szám, de igencsak megfogja a hallgatót. Aztán pörgünk tovább ezerrel, mert itt van a szerintem egyik legjobb partidal, a gitárokat is kihangsúlyozó Party At A Rich Dude’s House, vagy a 30H!3-vel előadott Blah Blah Blah, de ne felejtsük ki a címadó Animalt is. A CD-n bónuszdal is szerepel — a különféle kiadásokra különféle bónuszdalok kerültek fel, itt a VIP szerepel.  De ugyancsak érdekes a dobtémát kiemelten hozó D.I.N.O.S.A.U.R., vagy az igazi Ke$ha-dal Take It Off.  Egyszóval ez a lemez kiválóan megfelel egy olyan szórakozásra, amit a mai fiatalok nyomnak házibulikon.

A kritikusok máris 2010 egyik legjobb albumának tartanak ebben a  műfajban. Az biztos, ígéretes a kezdet, hiszen Ke$ha nevétől hangos a zenei világ és a sajtó is. Már csak fenn kell tartani az érdeklődést …

(Kesha: Animal. Kiadó: Sony Music)

[caption id="" align="alignright" width="334"] A szőke, őrült dalokat éneklő Ke$ha
[/caption]Számlista:
1. Your Love Is My Drug
2. Tik Tok
3. Take It Off
4. Kiss N Tell
5. Stephen
6. Blah Blah Blah (feat. 30H!3)
7. Hungover
8. Party At A Rich Dude’s House
9. Backstabber
10. Blind
11. D.I.N.O.S.A.U.R.
12. Dancing With Tears In My Eyes
13. Boots  & Boys
14. Animal
Bonus Track:
15. VIP

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!