Lemezkritika

2010.11.24. 13:50

Gyerekkarácsony Bónusz

A legszebb karácsonyi dalok és versek gyerekektől, bónusz dalokkal és versekkel kiegészítve.

Baranyi György

Mi más is lehetne talán felemelőbb és egyben sikerre ítéltetett felvétel, amikor gyerekek énekelnek a karácsonyi ünnepkörről dalokat vagy éppen mondanak verseket. A gyermeki báj, kellem, vidámság, főleg a „fehér ünnepek” tájékán a hallgató számára is gyönyörűséget és egyben meghittséget csempész a szívekbe. Ezért is volt sikeres már korábbi megjelenésekor a Gyerekkarácsony című CD, amelyen gyerekek énekelnek karácsonyi dalokat. A mostani, Gyerekkarácsony Bónusz nevű a lemez a nagy sikerű Gyerekkarácsony, illetve Gyerekkarácsony Extra című kiadványok újabb, bővített kiadása. További négy verset kap rajta ugyanis ajándékként az idei évben a vásárló.

A lemez egyébként a legszebb és legismertebb karácsonyi dalok és versek gyűjteménye. A zenei felvételeket a forTune Stúdióban készítették 2008 és 2010 között. Olyan jól ismert dalokat énekelnek a gyerekek, természetesen magyar szöveggel, mint a Télapó itt van, a Hull a pelyhes fehér hó, a Csendes éj, a Száncsengő, a Mennyből az angyal vagy A zöld fenyőfán. A versek sorában pedig ott van a Betlehemi királyok, a Kiskarácsony, nagykarácsony vagy a Jaj, de pompás fa! Ez az az album, amelyet nyugodt szívvel lehet ajánlani az egész családnak, meghallgatható, együtt énekelhető az ünnepi készülődés előtt, alatt és után is. Kedvesség, vidámság és áhítat járja majd át a hangulatot...

(Gyerekkarácsony. Kiadó: mTon)

[caption id="" align="alignright" width="334"] Már a borító is a vidámságról szól
[/caption]Számlista:
1. Télapó itt van
2. Jaj, de pompás fa! (vers)
3. Jaj, de pompás fa!
4. Suttog a fenyves zöld erdő
5. Pásztorok, pásztorok
6. Hull a pelyhes fehér hó (vers)
7. Hull a pelyhes fehér hó
8. A zöld fenyőfán
9. Ó, szép fenyő
10. Ezüstszánkót hajt a dér
11. Csendes éj
12. Kiskarácsony, nagykarácsony (vers)
13. Kiskarácsony, nagykarácsony
14. Fenyő ünnep immár eljő
15. Száncsengő
16. A kis Jézus megszületett
17. Dicsőség
18. Hóember, hóember
19. Betlehemi királyok (vers)
20. Ó, gyönyörű szép
21. Mennyből az angyal
22. Hull a hó, hull a hó
23. Boldog karácsonyt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!