Magazin

2017.06.18. 15:30

Saját készítésű chopper biciklivel teker Jenő

A járműjavítóban dolgozó szolnoki fiatalember szenvedélye a különleges, chopperjének minden részét sajátkezüleg készítette el.

Molnár-Révész Erika

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Muzslay Jenő chopperjének nagy sikere van a fesztiválokon Fotó: M. J.
[/caption]

– Még 2011-ben határoztam el egy napon, hogy megcsinálom, mert nagyon szerettem volna, egy–két hét alatt sikerült is – mesél furcsa járművéről a szolnoki Muzslay Jenő, miközben egész tömeg gyűlik saját készítésű chopper biciklije köré az egyik tiszaligeti rendezvényen. A nagy érdeklődés érthető, hiszen már a jármű formája is különleges, a metál fényezés és a bőr kiegészítők pedig retró életérzést keltenek.

– Félcolos csőből készült az egésznek a váza, egy satuban hajlítottam, ám a satu eltörött, így a közeli villanyoszlopon tudtam befejezni. Az első kerék „huszonnégyes”, a hátsó pedig egy kismotorból való. A hátsóagy egy biciklié, így lett összekombinálva – magyarázza a harmincnégy éves fiatalember, akinek segítsége, leírása nem volt, mindent a saját elképzelése alapján készített el.

Például a tükröket is saját kezűleg barkácsolta, a hátlapjukat egy egy milliméteres lemezből vágta ki, majd peremet hegesztett rá. A csengőhöz egy kiszuperált botmixert alakított át.

Jenő szenvedélye gyermekkorából ered, szinte mindig épített, barkácsolt valamit.

– Kiskoromban imádtam legózni, meg fúrni-faragni. Később a Sipos Orbán Szakképző Iskolába jelentkeztem, ahol kerékpárszerelői szakmát szereztem, ezzel nagy álmom vált valóra – emlékezik vissza a kezdetekre.

Jenő jelenleg a járműjavítóban dolgozik, a különleges gépek építése csak a hobbija.
– Mindig apránkét szerzem be a dolgokat, ugyanis az alkatrészek nagyon sokba kerülnek. De ha összeáll, megépítem, és tudok vele jönni-menni. Ezzel pédául körülbelül húsz kilométer per órás sebességgel tudok közlekedni, általában különböző biciklistalálkozókra járok vele.

Jenő szinte minden szabadidejét a garázsban tölti, most is dolgozik valamin.
– Félkészen van a négykerekűm, de most megálltam vele. Ez egy lábbal hajtható gokart lesz, ha elkészül, de nagyon sok pénzbe kerül ezt is, így csak lassan haladok. A váza már kész, de hogy mikor fogom tudni befejezni, azt még nem tudom.

– Szeretnék még nagyon sok mindent megépíteni, úgy gondolom, hogy még mindig jobb, mintha elmennék drogozni, inni, bulizni, úgy vélem, ez sokkal hasznosabb elfoglaltság… – búcsúzik mosolyogva.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!