SZOLNOK

2017.09.22. 11:29

Ganxsta Zolee feleségeként is megállta a helyét a táncművész

Október elsején szolnoki állomásához érkezik a legendás Omega zenekart és a műfajteremtő ExperiDance tánctársulatot szállító turnébusz. Az országos körútra állított „Gyöngyhajú lány balladája” című monumentális előadást az eddigi helyszíneken óriási siker kísérte. A tánckarban szereplő Rimár Ilona Iza táncművészt eddigi élményeiről faggattuk.

Rimár Iza (középen) a „Szenvedélyem, Velence” című előadásban kettős szereposztásban Venexianát és La Colombinát is alakította. A táncművész az elmúlt évben vált ismertté egy jelentős szerepének köszönhetően

Forrás: Beküldött fotó

Iza 2011-ben végzett kortárs-modern táncművészként, és azonnal felvételt nyert az Új Magyar Táncszínházba.

Az itteni, kilenc hónapos alkotómunkát követően 2012-ben csatlakozott ExperiDance Production tánctársulatához.

Táncos alakítása mellett első prózai szerepében tavaly debütált, mégpedig a Nostradamusban, mely darabban Ganxsta Döglégy Zolee volt a címszereplő, s az ő feleségét, Léthát formálta meg. Kitűnően megállta a helyét, most pedig egy újabb kihívás előtt áll.

– Mit jelent Önnek az Omega zenekar? Egyáltalán tetszenek-e az együttes dalai?

– A „Petróleumlámpa” vagy a „Gyöngyhajú lány” az én gyerekkoromat idézik meg. Ezeken kívül további számokat nem nagyon hallottam tőlük azelőtt, hogy elkezdtük volna ezt a darabunkat. A kedvenceim pedig éppen ezek közül kerültek ki, mint például az „Ezüsteső” vagy a „Hazug lány”.

– Hogyan érzi, jól „kommunikálnak” az Omega-slágerek az ExperiDance tánckoreográfiáival?

– Igen, tökéletesen! De ehhez nagyon sok alkotó- és művészember munkájára volt szükség. Elsősorban Pozsgai Zsoltra, a darab szövegírójára, aki egy mitikus világot és sokatmondó, tanulságos történetet írt ezekhez a slágerekhez.

– Továbbá Gömöry Zsoltra, aki áthangszerelte ezeket az amúgyis fantasztikus Omega-dalokat, hogy még inkább illeszkedjenek a jelenetek hangulataihoz. És végül, de nem utolsó sorban Román Sándorra, a társulat koreográfusára, aki ebbe a közegbe is kiválóan be tudta illeszteni azt a bizonyos ExperiDance-stílust.

– Illetve, ne felejtsük el a művészeket, ugyanis nem kis kihívás elénekelni ezeket a dalokat az Omega színvonalához méltóan. Végtére minden hasonló előadás csapatmunkán alapul, így a végeredmény sikerének is az egész közösség egy emberként tud örülni.

Rimár Iza (középen) a „Szenvedélyem, Velence” című előadásban kettős szereposztásban Venexianát és La Colombinát is alakította. A táncművész az elmúlt évben vált ismertté egy jelentős szerepének köszönhetően
Forrás: Beküldött fotó

 

– Mit tapasztalt, az eddigi előadások során érthető-e, sikeres-e a közönség részéről a Gyöngyhajú lány balladája?

– Az előadások végén a szűnni nem akaró tapsvihar azt hiszem, arról árulkodik, hogy érthető és sikeres a produkció!

– Mit vár a szolnoki bemutatótól?

– Szolnok az ExperiDance Production szíve csücske, hiszen ebből a városból indult az együttes pályafutása. Ezért is ide mindig különleges lelkülettel érkezik a csapat. Már nagyon sok helyre utaztunk az előadással, és szerencsére eddig tényleg mindenhol hatalmas sikert aratott. Remélem, ez Szolnokon sem lesz másképp! Várunk mindenkit szeretettel!

Mészáros Géza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!