Zagyvarékas

2017.09.27. 11:28

Közönségdíjjal térhetett haza Miss Balaton szépségversenyről

A zagyvarékasi Kézér Kitti nyerte el a 2017-es Miss Balaton szépségverseny egyik közönségdíját.

A húszéves lány jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karán másodéves, hobbija pedig a modellkedés, a sport és a tánc.

Kitti korábban atletizált, rövid ideig kajakozott, teniszezett, ma mindennap fut és edzőterembe jár. Míg a tanulás mellett maradt rá ideje, addig pedig néptáncolt, mazsorettezett és a modern táncban is kipróbálta magát.

„A tanulás mellett modellkedem is, amit nagyon élvezek, ugyanis ez nekem nemcsak munka, hanem kikapcsolódás is”

– Például legutóbb egy nemzetközi bikinikiállításon vehettem részt modellként Párizsban – árulta el Kitti, aki már több szépségversenyen is indult, és mindig szép eredményeket ért el: első, illetve második helyen végzett. Mivel a megmérettetéseken sok tapasztalattal és élménnyel is gazdagodott, úgy gondolta, egy nevesebb versenyen is kipróbálja magát.

– Régóta figyelemmel követtem a Miss Balaton szépségversenyt és színvonalasnak tartottam. Emellett úgy gondoltam, hogy a mentorok révén olyan tudásra tehetek szert, amit nemcsak a modellkedés során kamatoztathatok, hanem a mindennapi életben is hasznomra válik.

„A verseny azért is volt vonzó számomra, mert évek óta olyan ismert emberek készítik fel a lányokat, akik életét figyelemmel kísérem például a közösségi oldalakon”

– mondta a fiatal szépség.

A több száz jelentkező közül hatvan lányt hívtak be a személyes castingra, ahová Kitti a rómaijog-vizsgájáról érkezett, mint mondta, kicsit „kifacsarva”, de szerencsére a vizsga és a huszonnégy lány közé jutás is sikerült.

A második személyes találkozón a bemutatkozáson kívül egy angol nyelvű elbeszélgetés is várt a lányokra, ahol Kittinek hasznára vált a biztos nyelvtudása. Ugyanis a szolnoki Varga Katalin Gimnázium kéttan­nyelvű tagozatán érettségizett, ami lehetővé tette, hogy angolból felsőfokú nyelvvizsgát szerezzen.

Kitti hobbija a modellkedés, a sport és a tánc
Fotós: Ajkai Dávid

A tizenkét döntős lányt a Miss Balaton Facebook-oldalán hirdették ki és Kitti nagy örömére az ő neve is szerepelt közöttük.

– Az egyhetes felkészítő tábor Balatonfüreden zajlott, és reggel héttől este kilencig be volt osztva szinte minden percünk. Nekem nehézségnek számított, hogy mindenhová pontosan kellett érkeznem, és a lányok nevében is kijelenthetem, hogy a telefonhasználat mellőzését mindannyian nehezen viseltük.

– Viszont így teljes mértékben tudtunk a versenyre koncentrálni.

„A táborban abszolút nem volt rivalizálás, sokat nevettünk, beszélgettünk a többiekkel, barátságok születtek”

– Úgy érzem, hogy értékes embereket ismerhettem meg mind a lányok, mind a mentorok személyében.

– A döntőre pedig már egy csapat lettünk – emlékezett vissza Kitti, aki a verseny során olyan emberekkel dolgozhatott, találkozhatott és beszélgethetett, akiket eddig csak a médiából ismert.

– A felkészítő táborban például tanácsokkal látott el minket Magony Szilvia, Marton Adrienn, Epres Panni, Dukai Regina, Iszak Eszti, Lipcsei Betta, a koreográfiát Seres Attila koreográfus álmodta meg és tanította be, és külön ki szeretném emelni Horváth Évát, aki mint pótanyuka végig ott volt velünk, izgult értünk.

– A castingok során Dobó Ági és Polgár Krisztina is segített a felkészülésben – tette hozzá.

Kitti a felkészülés és a döntő minden percét élvezte, és mivel tudta, hogy nagyon sokan szavaztak rá, bízott benne, hogy közönségdíjas lehet.

– Köszönöm mindenkinek, aki szavazott rám. Jó érezni az emberek szeretetét, és azt, hogy szépnek és esélyesnek tartottak. S mivel nagyon szeretek vásárolni, örültem a nyereménynek, a százezer forint értékű utalványnak, de még nem tudom, hogy mire fogom elkölteni – gondolkodik el a fiatal lány, akinek az volt a legjobb a versenyben, hogy az egyhetes gyakorlás után a döntőn egy szinte hibátlan koreográfiát adtak elő, és tudta, hogy a családja, barátai ott szurkolnak a közönség soraiban és büszkék rá.

A modellkedés megmarad hobbinak

Kitti a jövőben szeretné elvégezni a jogi egyetemet, mellette pedig, mint eddig is, fotó­zásokra járni, modellkedni.

A fia­tal lány reméli, hogy a verseny révén több lehetősége nyílik ez utóbbiakra, azonban a szépségversenyeken való részvétel és a modellkedés csak hobbi marad a számára. Ugyanis elsődlegesen ügyvédként szeretne dolgozni és érvényesülni a távoli jövőben.

Czakó Nóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!