TISZAFÜRED

2017.12.22. 14:00

Optimista, életvidám és jó pár évet letagadhatna – 90. szülinapján köszöntötte a város János bácsit – GALÉRIA

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte a város Schmotzer Jánost. A vonatkozó szabályoknak megfelelően régi szokás, hogy születésnapjukon köszöntik a település szép korú lakóit.

Kisebb ünnepség kerekedett a Schmotzer családnál csütörtökön délután. A család minden tagja és az önkormányzat képviselői gyűltek össze, hogy közösen ünnepeljék a jelentős mérföldkövet átlépő apát, nagyapát, dédnagyapát.

Vargáné Balogh Irén alpolgármester adta át a meglepetésnek szánt ajándékkosarat, tortát és emléklapot, majd terülj, terülj asztalkám: állófogadás mellett, jó hangulatú beszélgetés kerekedett.

Iparos családban, Tiszafüreden született Schmotzer János, 1927-ben. A mezőgazdasági gépész és esztergályos ipari tanuló szülővárosában élte meg a háború nehéz éveit.

A második világháborút követő rombolás nem kevés munkát adott számára, egészen 1956-ig a lerombolt és lebombázott Tisza-hidak felújításán dolgozott.

Részt vett a tiszafüredi, tokaji, kiskörei, szolnoki vasúti hidak, valamint a bajai híd újjáépítésében. Nyugalmazásáig az MHD esztergályos-forgácsoló művezetőjeként dolgozott.

Jellemző rá, hogy a kisebb öregkori nyavalyák ellenére sem hagyja el magát, fitt, optimista és életvidám. Talán ennek köszönhető, hogy tíz híján a százhoz, simán letagadhatna néhány évet. Életét három lánya, öt unokája és négy dédunokája teszi boldoggá. A szépkor elérése mellett további örömhírt is hallottunk: február vége felé érkezik az ötödik dédunoka.

Ujvári László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!