Művelődés

2013.07.10. 11:14

Hiányszakmák tanfolyamaihoz toboroztak

Rendkívül nagy érdeklődés mellett tartotta toborzó és tájékoztató napját a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja a Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskola Jendrassik György Gépipari Tagintézményben.

G. SZ.

A kedvcsináló eseményen a munkaügyi kirendeltség által támogatott tanfolyamokat mutatták be a szakemberek az érdeklődőknek azzal a nem titkolt céllal, hogy ezekhez az – egyébként hiányszakmáknak számító – területekhez csábítsák őket.


Az egyik ilyen bemutatott tanfolyam a fogyóelektródás védőgázas ívhegesztő és minősített hegesztő, a másik pedig a járműfényező volt – a mindkét szakma iránt érdeklődők ízelítőt kaphattak a szakterületek elméleti és gyakorlati elsajátításával kapcsolatban is. A szép számmal összegyűlt közönség előbb előadásokat hallhatott a tanfolyamokról, majd testközelből nyerhettek betekintést a hegesztő, illetve fényező szakmák mindennapjaiba az oktatási intézmény műhelyében.

A toborzó és tájékoztató napon a program megvalósításában a munkaügyi központ nem csak a Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskola képzőintézménnyel, hanem a MÁV Gépészet Zrt. Szolnoki Járműjavítóval, mint munkáltatóval is együttműködött.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!