Művelődés

2013.08.05. 14:22

Magyarország szerepét, lehetőségeit vizsgálják

Magyarország NATO-csatlakozása óta 14. alkalommal rendezi meg a Honvédelmi Minisztérium az Euroatlanti Nyári Egyetemet, mely a fiatal értelmiségiek, biztonságpolitikai szakértők és a Magyar Honvédség tagjainak találkozója.

R.Á.

A korábbi szentesi helyszínt követően első alkalommal ad otthont Szolnok városa az előadás- és szeminárium sorozatnak.
A rendezvény előadásokat, fórumokat, konzultációs lehetőségeket, személyiségfejlesztő tréninget, kulturális programokat, társas együttlétet biztosít a nyolcvan hallgató számára, mindezt elméleti és gyakorlati blokkokra osztva.


Az egyedülálló Nyári Egyetem idén a NATO és az EU válságkezelési (katonai és nem katonai) feladatrendszerében Magyarország szerepét, lehetőségeit vizsgálja meg, kiemelt figyelmet szentelve a gazdasági válság Közép-Európára gyakorolt hatásának és védelempolitikai következményeinek. A résztvevők megismerhetik a válságkezelés elméletét és gyakorlatát, valamint a NATO jelenlegi kihívásait és jövőképét, különös tekintettel a szövetség napirendjén megjelenő legújabb kihívásokra és a komplex, katonai – rendvédelmi – közigazgatási együttműködést szükségessé tevő kihívásokra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!