Művelődés

2013.12.26. 14:58

Már húsz éve jelenik meg a Jászságban a kiadvány

Két jász településen is bemutatták a napokban a Jászsági Évkönyv 2013-as számát. Az évkönyv 1993-ban jelent meg először, s azóta minden évben kézbe vehetik az érdeklődők.

Szoljon.hu

A jászkiséri művelődési házban Hajdú László polgármester köszöntője után a jelen lévő szerzőkkel, Csomor Józsefnével, Kladiva Imrével, Fodor István Ferenccel és másokkal beszélgethettek el a megjelentek, különösen a nagy múltú honismereti szakkör tagjai.


Jásztelken is bemutatót tartottak az évkönyvből, melyet az is indokolt, hogy több helyi származású szerző jelent meg a kiadvány lapjain, akik személyesen is kiegészítették a leírtakat. Tóth Nóra polgármester köszöntője után dr. Pethő László felelős szerkesztő beszélt, majd dr. Urbán László gazdaságtörténész Budapestről, dr. Kuli Barnabás mezőgazdasági gépészmérnök Gödöllőről érkezve tartott előadást, illetve Fodor István Ferenc jákóhalmi helytörténész és Fülöp Istvánné könyvtáros is hozzátette tudását a sikerhez.

A jászberényi Mátics Béla a jászberény-jászágói rádióállomás negyven évét mutatta be, mint annak korábbi vezetője, Besenyi Vendel pedig kapcsolódott a leírt és elhangzott I. világháborús témához – lévén, hogy jövőre centenáriumi év lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!