Művelődés

2017.04.19. 18:31

Kisemmizve, a rendszer ellenségeként

Nehéz feladatot vállalt magára Ujvári László, az Új Néplap újságírója, amikor úgy döntött, hogy saját nagyapja élettörténetét mutatja be tudományos igényű könyvében, hiszen nem könnyű megőrizni a történész tárgyilagosságát egy személyes érintettségű műben.

Sz. Zs.

Fotó: KESMEDIA


Kisemmizve, a rendszer ellenségeként című, szerdán bemutatott kötetében ugyanis az 1956-os forradalomban aktív szerepet vállaló nagyapa, Ujvári László életútját mutatja be.

Amint Wittner Mária ''56-os szabadságharcos a könyvbemutatón visszaemlékezett, annak idején a vidék nagy mértékben támogatta a budapesti forradalmat, az ország számos pontjáról kaptak segítséget. Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke pedig azt hangsúlyozta, hogy rendkívül fontos a névtelen helyi hősök emlékének megőrzése, s az ilyen kiadványok is elősegítik a további kutatásokat.

[caption id="" align="alignleft" width="640"] Ujvári László az Új Néplap kollégája dedikálás közben | Beküldött fotó
[/caption]

Ehhez kapcsolódva Ujvári László bejelentette, hogy a mostani könyv elkészültével nem zárul le a kutató munka. A következő években ugyanis Tiszafüred és a környező települések 56-os eseményeit szeretné történeti hűséggel a nagyközönség elé tárni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!