Karcag

2017.09.22. 16:29

Erzsike könyvének alapanyagai: hagyománytiszteletet és emberszeretetet

Rendhagyó szerkezetű könyvet adott ki az Új Néplap újságírója, Daróczi Erzsébet, Karcag ma is a szívünk csücske címmel.

Honlapunk újságírója dedikálja a könyvét

Forrás: Beküldött fotó

A kötetet a minap mutatták be a Déryné Kulturális Központban, ahol több mint százötvenen jelentek meg, köztük a könyv több szereplője is. A kötet ugyanis olyan karcagiak történeteit gyűjtötte össze, szubjektív válogatás alapján, akik ma már máshol élnek és alkotnak.

– Amikor tavaly megkaptam a megyei Prima díj közönségdíját, akkor tettem egy fogadalmat, hogy elkészítem ezt a könyvet és mindenképp olyat szerettem volna, ami újdonságnak számít. Ez azonban nem egy interjúkötet, ugyanis a szereplők a saját történeteiket írták meg – tudtuk meg Daróczi Erzsébettől.

– Hatvan felkérést küldtem el, és nem is reméltem, hogy csak ketten nem tudják vállalni, így a végén ötvennyolc történetem lett az eredetileg tervezett ötven helyett. Bevallom, igazi kislányos izgalommal vártam az e-maileket, hogy kinek mit is jelent egykori szülővárosa.

– A könyv szereplői történeteik mellett kedvenc receptjeiket is megosztják az olvasókkal – mesél a kötetről a szerző, aki elárulta, hogy már készül a következő rész, amely a Karcagon maradtak és hazajöttek történeteit gyűjti össze.

Az Új Néplap és a Szoljon.hu újságírója dedikálja a könyvét
Forrás: Beküldött fotó

– Munkásságomhoz az alapokat itthonról hoztam, a szüleimtől, a hagyománytiszteletet és az emberszeretetet, majd pedig olyan tanáraim voltak, akik ezt tovább erősítették – tette még hozzá Daróczi Erzsébet, akit a könyv elkészítésében sok ember segített.

Többek között a férje, Molnár István, Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke, Györfi Sándor szobrászművész, aki a borítót is tervezte, Kenyeres Gyula filmproducer és dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, aki a kötetben és a bemutatón is ajánlotta a művet a nagyközönségnek.

„Arra biztatok mindenkit, aki a kötetben szerepel, és elkerült vidékre, valahová, jöjjön haza! Legalább fél lábbal, legyen itt velünk! Mi, akik itt élünk, lakunk a városban örömmel fogadjuk őket, hiszen ebből a könyvből is látszik, Karcag, a karcagi emberek számon tartják, tisztelik, becsülik őket!” – olvasható az ajánlásban.

Czakó Nóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!