KISÚJSZÁLLÁS

2017.09.25. 12:45

Népszerű az olvasósarok a kisújszállási könyvtárban, a gyerekek is szívesen látogatják

Az Arany János Városi Könyvtár gyermekkönyvtárába délutánonként 10–15 percre átjönnek ebéd után, a tanulóidő kezdete előtt olvasni, beszélgetni a szomszédos iskolából, a Móricz Zsigmond Református Kollégium Arany János Általános Iskola Tagintézményéből az alsósok.

Ottjártunkkor gyerekek olvastak a babzsákokon

Fotó: Daróczi Erzsébet

Ilyenkor a sarokban lévő babzsákokra ülnek le, és a polcról levett kedvenc könyvükből olvasnak, vagy Tatár-Balla Ágnes gyermekkönyvtárossal megbeszélik, mi történt a délelőtti tanórákon.

A könyvtár azonban rendezvényekre is várja az olvasókat, hiszen csatlakoztak az Országos könyvtári napokhoz, így október 3–8. között Tiszta forrásból címmel lehetőséget biztosítanak az ismerkedésre a könyvtári adatbázisokkal, gyűjteményekkel.

A felnőttkönyvtárban Éltető forrás: a víz szimbóluma, jelentősége a néphagyományokban, a népéletben címmel könyvkiállítás nyílik.

Ottjártunkkor gyerekek olvastak a babzsákokon
Fotós: Daróczi Erzsébet

Október 11-én, délután három órakor Hány méter a szeretet? címmel a Holdvirág Duó zenés, mesés, interaktív gyermekműsora lesz a Vigadóban, melyre a belépés ingyenes.

D. E.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!