JÁSZBERÉNY

2017.09.16. 17:26

Új évad indult a jászberényi befogadó színházban

Megkezdődött a Főnix Fészek Műhelyház kilencedik évada.

A jászberényi befogadó színház – amelynek működtetője az idén huszonöt esztendős Új Színházért Alapítvány – idei terveiről tartottak sajtótájékoztatót szerda délután.

A színház vezetője, Várszegi Tibor a tájékoztatón elmondta, az elmúlt nyolc évadban 186 különféle társulat, illetve előadó 285 előadását láthatta a közönség.

Világzenei hangulattal egészítették ki a tájékoztatót
Fotós: Banka Csaba

Ebben az évadban is arra törekednek, hogy magas színvonalú előadásokkal szólítsák meg a közönséget.

Az évad kezdetén, a magyar népmese napja alkalmából Fabók Mariann Bábszínháza látogat el a városba szeptember 26-án és szintén ezen a napon a Srí Lanka-i Red Apple Theatre mutatja be előadását a középiskolásoknak.

Az évadnyitó tájékoztatón a Jászszentandráson élő Neofolk együttes alapító tagjai, Bonyár Judit és Hűvösvölgyi Péter adtak ízelítőt világzenei előadásukból.

Hajnal Nagy Gábor, Jász­berény alpolgármestere kiemelte, a város továbbra is támogatja a Jászberény kulturális életének egy különleges színfoltját jelentő befogadó színházat.

B. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!