Berettyóújfalu/Jászkunság

2017.10.04. 10:41

Két megyei kézműves gyerkőc is különdíjas lett az országos versenyen

A XII. Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves ­Pályázat regionális díjátadó ünnepségét Berettyóújfaluban rendezték meg a minap. A kézműves megmérettetésre megyénkből is jelentkeztek ­fiatalok.

Nem volt könnyű dolga a zsűrinek: több mint 400 alkotásból kellett kiválasztania a díjazottakat.

Megyénkből dicséretben részesült a Kádas György Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium Karcagi Tagintézménye, ahonnan több diák is pályázott: ­Kolompár Magdolna, ­Mága Rozália és Rápolti Barbara szövők, Hangyási Bettina és Lakatos András kosárfonók.

Az iskola, valamit a túrkevei Fias Tamás (fazekas), a tiszavárkonyi ­Szalai Mercédesz (csipkekészítő) is kiérdemelte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület különdíját, melyet Kenyeres Sándorné elnök adott át az érintetteknek.

A legszebb pályamunkákból nyílt kiállítás október 23-ig tekinthető meg Berettyó­újfaluban, a Nadányi Zoltán Művelődési Házban.

K. B.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!