MEZŐTÚR

2017.11.14. 10:27

Páratlan kincsre lelt a műgyűjtő, ilyen kerámia még sehonnan sem került elő

Újabb különleges kerámiára lelt dr. Draskovits Dénes. Az egykori városvezető évtizedek óta megszállott gyűjtője elsősorban Badár Balázs műveinek, ám az utóbbi időben számos Bozsik-kerámiával is bővült a gyűjtemény.

Különleges kerámia került elő – mutatja Pusztai Zsolt

Fotó: Mészáros János

Az egykori városvezető több mint egy éve ajánlotta fel hasznosításra településének ezt a kincset, amely azóta állandóan látogatható kiállításként kapott helyet.

Közben folyamatosan tovább gyarapítja a kollekciót, így az elmúlt hónapok során közel száz darabbal bővült a gyűjtemény, amelyről túlzás nélkül mondható, hogy a Néprajzi Múzeum szakgyűjteménye után ma Magyarországon a leggazdagabb, legértékesebb és legátfogóbb.

Ezért hamarosan szükség lesz a tárlatnak helyt adó helyiségek és tárlók bővítésére is.

Különleges kerámia került elő – mutatja Pusztai Zsolt
Fotós: Mészáros János

A most talált kerámia valóban a páratlan kategóriába sorolható, hiszen hasonló mintázatú korábban még sehonnan sem került elő.A szakembereknek mostanáig tudomásuk sem volt róla, hogy egyáltalán készült ilyen sugaras mintás korsó, így mindenképpen a gyűjtemény egyik dísze lesz.

Szilvási Zsuzsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!