szorul a hurok

2017.10.19. 13:10

Tom Jones és Channing Tatum is besokallt Weinsteintől

Az énekes elmondta, hogy nem ritka más műfajban sem a szereposztó dívány. A Weinstein-ügy továbbra sem csitul, sőt: Channing Tatum a Facebookon írta meg, hogy nem dolgozik többet együtt vele.

A zeneiparban is széles körű a zaklatás és az erőszak – hangoztatta Toms Jones a Harvey Weinstein botránnyal kapcsolatban a BBC-nek adott interjújában.

„A zeneiparban is rendszeresen előfordulnak ilyen esetek. Sokan az ügynökökre panaszkodnak, akik különféle dolgok teljesítését várják el a lemezszerződéshez, ugyanúgy mint a filmszerződések esetében”

- mondta a brit énekes a BBC rádió ötös csatornájának adott interjújában.

A kérdésre, hogy tapasztalt-e hasonlót, Tom Jones azt válaszolta, „igen, a kezdetekben, igen.”

„Volt néhány ilyen eset. De kitérsz előle. Egyszerűen kisétálsz... És amit megpróbálnak nőkkel, azt férfiakkal is megpróbálják”

- hangoztatta.

Elmondta, hogy borzasztóan érezte magát, amikor karrierje kezdetén szembetalálta magát ilyennel. „De akkor arra gondolsz, hogy meg kell szabadulnod ettől az embertől, ez így nem lehetséges” – tette hozzá.

Úgy vélte, hogy a hatalomban lévő emberek néha kihasználják helyzetüket, de „nem mindenki követ el zaklatást, bántalmazást, vannak jó emberek”.

A filmipar nagyjai ellen az elmúlt hetekben felmerült vádakról kijelentette, „ezek az esetek előfordulnak a szórakoztatóiparban, néha elleplezik azokat, de azután fény derül rájuk”.

„Olyan dolgok derülnek ki, amelyeknek már évekkel ezelőtt elő kellett volna jönniük. De ilyen a szórakoztatóipar, rivaldafényben vagy, és el kell fogadnod, a rossz dolgot a jóval együtt. Az igazság azonban mindig kiderül. Ha rosszat teszel, meg kell fizetned érte, vagy bizonyítanod, hogy nem tettél semmi rosszat”

- hangoztatta Tom Jones.

A Weinstein-ügyben egyébként szinte óránként jönnek ki újabb hírek, és egyre többen, nemcsak nők, férfiak is elmondják, hogy undorítónak tartják az ilyet, vagy éppen arról vallanak, hogy őket is zaklatták. Channing Tatum, a Step Up és a Magic Mike sztárja pedig nem sokkal Tom Jones nyilatkozatát követően adott ki közleményt:

Bejelentette, hogy felhagy egy nemi erőszak áldozatául esett fiú történetének megfilmesítésével a Weinstein Co. (TWC) cég égisze alatt, és megszakít minden kapcsolatot a vállalattal az alapítóit ért szexuális zaklatás és erőszak vádjai miatt.

A Facebook-oldalán Reid Carolin társproducerrel jegyzett nyilatkozatában az amerikai színész, producer közölte, semmilyen filmet nem fognak elkészíteni, amely a TWC tulajdona.

A TWC-vel együtt fejlesztett projekt, amely Matthew Quick Forgive Me, Leonard Peacock című brilliáns könyvén alapul, egy fiúról szól, akinek élete darabokra törik egy nemi erőszak következtében, és gyilkosságra, öngyilkosságra készül.

Tatum nyilatkozatában méltatta azokat a nőket, akik szembe mertek szállni Harvey Weintseinnel és feltárták az általa elkövetett szexuális zaklatást, erőszakot.

Tatum úgy vélte, hogy most Quick könyvének gyógyító üzenetére kell emlékezni.

„Ez hatalmas lehetőség arra, hogy valódi pozitív változás menjen végbe, amelyhez büszkén hozzá akarunk járulni. Az igazság kiderült, fejezzük be, amit csodálatos kollégáink elkezdtek, és irtsuk ki kreatív kultúránkból az erőszakot mindörökre”

- írta.

Eközben a Harvard Egyetem bejelentette, hogy visszavonja a Harvey Weinsteint ért vádak miatt a filmmogulnak 2014-ben adományozott medálját az afro-amerikai kultúrához való hozzájárulásáért, amely a legmagasabb kitüntetés ezen a területen.

A Brit Filmintézet (BFI) csütörtökön szintén törölte Weinsteint a tagjai közül.

Borítókép: AFP

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!