nem fair

2017.11.30. 15:00

Káderezik a Mária Magdolna színészeit (videó)

Szegény Rooney Mara már két éve is a kritikák kereszttüzébe került, mert amerikai őslakost alakított a Pán című filmben.

Gyakori téma Hollywoodban, hogy fehér színészek játsszanak ázsiai vagy egzotikus származású karaktereket. Legutóbb a Páncélba zárt szellem keltett vitát, amiért Scarlett Johansson alakította az eredetileg japán főhőst – írja a UIP.

Most a Mária Magdolna került terítékre, mert az ír, német és francia-kanadai származású Rooney Mara játssza a címszerepet, vagyis nem kimondottan közel-keleti típus, mint a bibliai karakter. A szereposztás többi részébe viszont már senki nem köt bele, mert a Jézust alakító Joaquim Phoenix anyai részről magyar és orosz zsidó származású, Júdás megformálója, Tahar Rahim algériai arab, és a színészgárda többi tagja is vagy izraeli, vagy arab színész.

Szegény Rooney Mara már két éve is a kritikák kereszttüzébe került, mert amerikai őslakost alakított a Pán című filmben. Akkor ezt mondta:

„Hihetetlenül utálom, hogy ilyen vitába keveredtem. Nem értem, hogy az ilyesmi miért frusztrál és izgat fel ennyire embereket. Többet nem szeretnék ilyen helyzetbe kerülni...”

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=Q-QhoU1lYpY

Címkék#filmmánia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!