tetemes jegybevétel

2018.01.01. 12:00

Átlépte az egymillió dollárt az új Star Wars

Átlépte az egymilliárd dolláros jegybevételt a Star Wars - Az utolsó Jedik című sci-fi az év utolsó hétvégéjén, és ezzel az észak-amerikai piac legsikeresebb filmje lett 2017-ben.

(171220) -- SHANGHAI, Dec. 20, 2017 (Xinhua) -- Israeli producer Ram Bergman, U.S. director Rian Johnson, British actress Daisy Ridley, U.S. actor Mark Hamill (L-R) pose for pictures at the Chinese premiere of "Star Wars: The Last Jedi" at the Shanghai Disney Resort in east China's Shanghai, Dec. 20, 2017. The film will be screened in China on Jan. 5, 2018. (Xinhua/Ren Long) (xzy)

Forrás: AFP/Xinhua

Fotó: Ren Long

Az amerikai űrsaga a bemutatója óta eltelt három hétben továbbra is a kasszasikerlisták élén áll, az év utolsó hétvégéjén további 52,4 millió dollárt forgalmazott az észak-amerikai mozikban, a nemzetközi piacokon pedig 68 millió dollárt.

George Lucas sci-fijének nyolcadik epizódja Észak-Amerikában eddig 517,1 millió dollár jegybevételt hozott, világszerte 523,3 millió dollárt. A film nemcsak az észak-amerikai, hanem az európai kasszasikerlistán is élen áll – jelentette be vasárnap a Disney filmstúdió.

Az év utolsó hétvégéjén az észak-amerikai toplista második helyén továbbra is a Sony által készített Jumanji – Vár a dzsungel című film áll 50,6 millió dollárt forgalmazva, a harmadik helyen a Tökéletes hang harmadik része 17,8 millióval, a negyedik a Fox stúdió Legnagyobb showmanje lett 15,3 millióval.

Borítókép: AFP PHOTO / XINHUA / Ren Long

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!