(szt)árverés

2018.02.23. 20:29

Steve Jobs sokáig állást keresett

Címkék#aukció

Az űrlapot helyesírási hibákkal töltötte ki, a névhez Steven jobsot, a címhez reed college-ot írt.

Akár 50 ezer dollárért (12,7 millió forintért) is elkelhet Steve Jobs Apple-alapító több mint negyven évvel ezelőtti álláskereső levele, amelyre egy márciusi aukción lehet licitálni

- közölte a bostoni RR aukciósház.

Az Apple alapítása előtt három évvel, 1973-ban kitöltött jelentkezési űrlapból jól látszik, Jobs mennyire szeretett volna a technológiai iparágban dolgozni.

Az egyoldalas űrlapon a számítástechnika későbbi úttörője a speciális képességeket firtató kérdésre azt írta, elektronikus technológia vagy tervezés, az azonban nem derül ki, milyen állásra jelentkezett.

Az űrlapot helyesírási hibákkal töltötte ki, a névhez Steven jobsot, a címhez reed college-ot írt.

Akkoriban egy rövid ideig az oregoni Reed College-ba járt.

Telefonja az űrlapra írt válasz szerint nem volt.

Steve Jobs 2011-ben, 56 éves korában halt meg rákbetegségben.

A március 8-ától 15-éig tartó online aukción további két Jobs-relikviára is lehet licitálni: az egyik egy 25 ezer dollárra becsült, a Mac OS X operációs rendszerhez készült használati utasítás Jobs aláírásával, a másik egy szintén aláírt, 2008-ból származó újságkivágás Jobs fotójával, mellette egy cikk, melynek címe: Az új, gyorsabb iPhone 199 dollárba fog kerülni.

Az aukción elárverezik Jimi Hendrix eredeti, aláírt ujjlenyomati lapját is, amely 1969-es torontói letartóztatásakor készült, értékét 15 ezer dollárra becsülik.

A rocklegenda 1970-ben, 27 évesen hunyt el, máig tisztázatlan körülmények között.

Licitálni lehet majd Amy Winehouse angol énekesnő férjének, Blake Fielder-Civilnek írt szerelmes levelére, amely a szövegen kívül egy rajzot is tartalmaz: egy szívekkel körülvett krokodilbébit.

A levél értékét 4000 dollárra becsülik.

Winehouse alkoholmérgezésben halt meg 27 éves korában Londonban, 2011-ben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!