szexuális zaklatás

2018.10.01. 17:51

A MeToo-kampány arca elismerte, hogy lefeküdt a vádlójával

Asia Argento olasz színésznő eddig tagadta, hogy egykor viszonya lett volna az őt nemrég megzsaroló fiatalkorú színésszel, a botrány azonban őt is utolérte.

Italian actress Asia Argento poses as she arrives on May 19, 2018 for the closing ceremony and the screening of the film "The Man Who Killed Don Quixote" at the 71st edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France. / AFP PHOTO / Loic VENANCE

Forrás: AFP

Fotó: Loic Venance

Elismerte Asia Argento olasz színésznő és rendező, hogy valóban volt szexuális kapcsolata azzal a fiatal amerikai színésszel, akinek a The New York Times című lap értesülése szerint nagy összeget fizetett egy peren kívüli egyezség keretében.

A 42 éves színésznő, a szexuális zaklatások ellen küzdő MeToo-kampány egyik legismertebb arca mindeddig tagadta, hogy öt éve egy kaliforniai szállodában szexuális kapcsolatot létesített volna az akkor 17 éves Jimmy Bennett-tel.

A La 7 olasz tévén vasárnap este sugárzott interjúban

Asia Argento elismerte: találkozott szállodai szobájában Bennett-tel,

hogy felkészítse őt egy meghallgatásra, közben azonban a fiatal színész „rávetette magát”.

Elmondása szerint Bennett ezután még hónapokig „kínozta” őt szexuális tartalmú videókkal, a férfi a megszállottja lett. Állítása szerint nem tudta, hogy Bennett még fiatalkorú, sem azt, hogy Kaliforniában 18 év a beleegyezési korhatár.

A ma 22 éves Bennett 2004-ben gyermekszínészként ismerte meg Argentót, játszott A szív csalfa vágyai című filmben, amelyben Argento az anyját alakította és a filmet is ő rendezte.

Bennett az újságcikk szerint korábban jogi lépéseket tett, hogy beperelje Argentót, aki mindeddig azt állította, hogy csupán barátság kötötte a fiatal színészhez.

A The New York Times azt írta, hogy Argento idén 380 ezer dollárt (108 millió forintot) fizetett ki Bennettnek. Argento korábbi közleménye szerint ugyanakkor ezt az összeget néhai barátja, a tévés sztárséf Anthony Bourdain fizette ki a fiatal színésznek. Mint fogalmazott: Bourdain nagyon vigyázott a hírnevére és vállalta, hogy anyagilag segíti Bennettet azzal a feltétellel, hogy többé nem avatkozik bele az életükbe. A színésznő most azt mondta, hogy Bourdain júniusi halála után leállt a kifizetéssel, amely részletekben történt, mert nem értett egyet azzal.

A botrány miatt Argento elveszített több felkérést és meghívást, kirúgták például az X-Faktor televíziós tehetségkutató olasz változatának zsűrijéből.

Borítókép: AFP PHOTO / Loic VENANCE

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!