DiCaprio producer lesz

2019.05.26. 14:52

Clint Eastwood filmre viszi az atlantai olimpiai drámát

A pad alatt talált bomba pokollá változtatta megtalálója, a kezdetben hősként ünnepelt Richard Jewell életét.

Sully 2016 Real Clint Eastwood Clint Eastwood. Collection Christophel © Flashlight films / The Kennedy Marshall Company

Forrás: AFP

Fotó: Collection Christophel © Flashlight films / The Kennedy Marshall Company

A 88 éves amerikai filmszínész, rendező a The Ballad of Richard Jewell című filmet a Warner Bros Stúdióval valósítja meg, amely megszerezte a jogokat a Fox-Disney stúdiótól Richard Jewell történetének megfilmesítésére – adta hírül a Variety és a Hollywood Reporter.

Richard Jewell az atlantai olimpia idején biztonsági őr volt, aki egy hátizsákba rejtett pokolgépet talált egy pad alatt, és segített abban, hogy a helyszínt kiürítsék. Kezdetben hősként ünnepelték, mivel korábban az olimpiai parkban egy pokolgép megölt egy nőt és megsebesített 111 embert. Ám élete pokollá változott, amikor azzal vádolták meg, hogy ő helyezhette el a pokolgépet. Három hónappal később tisztázták őt a vád alól. 2007-ben halt meg szívrohamban 44 éves korában.

Eredteileg azt tervezték, hogy Jonah Hill alakítja Jewellt és Leonardo DiCaprio az ügyészt, ám ők csak producerséget vállaltak.

Billy Ray írja a film forgatókönyvét, amely a Vanity Fairban lapban megjelent cikk alapján készül. Eastwood még az idén meg akarja kezdeti a forgatást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!