Relikviák

2020.07.11. 14:03

Katharine Hepburn szerelmes leveleire lehet licitálni

Elárverezik Katharine Hepburn Oscar-díjas amerikai színésznő Howard Hughesnak írott szerelmes leveleit egy júliusi Los Angeles-i aukción.

Forrás: Shutterstock

A levelek többsége először fordul meg aukción. A július 23-i árverésen arra a gyémánt eljegyzési gyűrűre is lehet majd licitálni, amit a legendás rendező, Hughes adott a filmsztárnak 1938-ban. A gyűrű értékét 20-30 ezer dollárra (6-9 millió forintra) becsülte a Profiles in History aukciósház.

Az árverésen egyebek mellett Hepburn több mint 50 kézzel írott levele és más írásos feljegyzései szerepelnek a tételek között.

Hughes és Hepburn romantikus kapcsolata másfél évig tartott. Nem házasodtak össze, de szerelmi történetük nagy port kavart annak idején Hollywoodban, és a 2004-ben bemutatott Aviátor című filmben is megörökítették.

A szerelmi levelezés értékét előzetesen 15 ezer dollárra (4,7 millió forintra) becsülte az aukciósház.

Hepburn nem a saját nevét írta a levelei alá, hanem olyan álneveket vagy játékos állatneveket használt, mint a Country Mouse vagy Mrs. H. R. Country.

A levelekben Hughest a legkiválóbb főnökömnek nevezi, de egy alkalommal azt is írta róla, hogy olyan ragyogó elme, mint Einstein és olyan elegáns, mint egy gazella.

A levelek és az eljegyzési gyűrű a Hughes-gyűjteményből származik, amely a rendező könyvelője, Vernon C. Olson hagyatékában maradt fenn.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!