Emlékmű

2020.08.28. 19:18

Szobrot állítanak Diana hercegnének a Kensington-palota előtt

Szobrot állítanak a néhai Diana hercegné emlékére a Kensington-palota előtt. Az alkotást jövőre, a népszerű hercegné 60. születésnapja alkalmából avatják fel.

Forrás: Shutterstock

Vilmos herceg és Harry herceg, Diana fiai 2017-ben jelentették be, hogy rendeltek egy szobrot, amely édesanyjuknak állít emléket. Diana hercegné több mint 20 éve halt meg.

A szobrot Vilmos herceg és családja lakhelyén, a Kensington-palota előtt akarják felállítani.

Az alkotás elkészítésével Ian Rank-Broadley szobrászművészt bízták meg, akinek II. Erzsébetről készített portréját a brit pénzérméken használják.

Diana, a trónörökös Károly herceg első felesége akkor halt meg, mikor az őt és Dodi al-Fayedet szállító limuzin, amellyel paparazzók elől menekültek, 1997. augusztusában egy párizsi alagútban balesetet szenvedett. Vilmos herceg 15, Harry 12 éves volt akkor.

A Diana emlékére felállított állandó alkotások közül az első a Hyde Park-beli 210 méter hosszú szökőkút volt, amely 2004-ben készült el. Az új szobrot 2021. július 1-jén avatják fel.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!