az internet imádja

2020.12.15. 15:40

Ez a németjuhász örökké olyan marad, mintha három hónapos lenne

Egy ritka betegség miatt a három éves németjuhász úgy néz ki, mintha kölyök lenne és ez így is marad...

Forrás: Instagram

Fotó: Holvay Csaba

Rangernél kölyökkorában több fertőzést diagnosztizáltak, amerikai gazdái először azt gondolták, hogy ezzel indokolható, hogy testvéreihez képest kisebb. Amikor pár hónappal később egy sérülés miatt állatorvoshoz kellett vinni, kiderült hogy nem ennyire egyszerű a magyarázat. A szakember gyanakodni kezdett arra, hogy valami genetikai elváltozás állhat a háttérben.

Pici marad örökre

Az alaposabb vizsgálatok után beigazolódott, hogy Ranger egy ritka betegség miatt nem növekszik. A diagnózis, a hypophysaer nanizmust. Ez a törpeség egy változata, emiatt maradt kölyöktermetű a kutya. Máig, már elmúlt 3 éves, mégis úgy néz ki, mint egy 3-4 hónapos kölyök.

Az életét ettől függetlenül boldogan éli, mindössze egy hormonális probléma jár együtt a genetikai elváltozással: ez bőrszárazságot és szőrhullást okoz a törpenövésű német juhásznak, amit gyógyszerrel jól tudnak kezelni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!