durva vádak

2021.08.10. 18:10

Szexuális erőszak miatt perelték be II. Erzsébet kedvenc fiát

Újabb lendületet kapott András herceg pedofil-botránya, az egyik áldozata kártérítést követel tőle.

(FILES) In this file photo taken on January 19, 2020 Britain's Prince Andrew, Duke of York, arrives to attend a church service at St Mary the Virgin Church in Hillington, Norfolk, eastern England. - Britain's Prince Andrew was sued in a New York court on August 9, 2021 for alleged sexual abuse of a woman who says she was "lent out" for underage sex by late US financier Jeffrey Epstein. (Photo by Lindsey Parnaby / AFP)

Forrás: Lindsey Parnaby / AFP

Fotó: AFP

Az elmúlt 2-3 évben András yorki herceg neve folyamatosan szóba kerül Jeffrey Epstein nemzetközi pedofil-hálózatával kapcsolatban. A hatóságok több tanúvallomás alapján azt gyanítják, hogy II. Erzsébet kedvenc fia is rendszeresen részt vett a rejtélyes körülmények között öngyilkosságot elkövetett üzletember törvénytelen partijain.

Eljárás azonban nem indult András ellen, aki minden bizonyíték ellenére tagadja az érintettségét.

Most azonban Epstein egyik legismertebb szexrabszolgája beperelte York hercegét, mert szeretne kártérítést kapni az ellene elkövetett 20 évvel ezelőtti szexuális erőszakért.

Virginia Roberts mindössze 17 éves volt, amikor – állítása szerint – Epstein több ügyfele, köztük András is megerőszakolta, illetve szexuális tevékenységekre kényszerítette – írja a Ripost.

András herceg feltehetően egyik tárgyaláson sem fog részt venni, sőt, a sajtóban reagálni sem fog a bírósági eljárásra, még akkor se, ha bűnösnek mondják ki. Attól nem kell félnie, hogy Anglia kiadja Amerikának, ellenben, ha belép az USA területére, akkor őrizetbe veszik majd, amennyiben a per során beigazolódik, hogy valóban fiatalkorúakkal fajtalankodott. Diplomácia védettsége nincs, az ugyanis csak II. Erzsébetnek, Károlynak és Vilmosnak jár, így erre nem tud majd hivatkozni az eljárás során András.

A pedofil-botrány miatt a királynő minden tisztségétől megfosztotta középső fiát, aki semmilyen nyilvános eseményen sem képviselheti a királyi családot, az országot vagy az uralkodót. Az elmúlt egy évben – részben a pandémia okán – visszavonultan él, szinte alig látni az otthonából kimozdulni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!