Csak erre jellemző

2021.12.13. 21:53

Az orvosok szerint ez a tünet jelzi, hogy az omikron variánst kaptad el

Rengeteg omikronnal megfertőződött páciens számolt be erről a más variánsokra nem jellemző tünetről.

Müller Cecíla, országos tisztifőorvos hétfőn bejelentette, hogy hazánkban is azonosították már az omkront, ráadásul a házaspár, akiknél kimutatták a szupermutánst nem járt külföldön. Tehát jobb, ha minden ezzel kapcsolatos információval, külföldi tapasztalattal tisztában vagyunk. Feltehetően ugyanis pár hónap múlva már ez a variáns okozza majd a legtöbb megbetegedést.

Dél afrikai orvosok most elmondták, hogy tapasztalataik szerint melyik az az éjszaka jelentkező árulkodó tünet, amely egyértelműen jelzi, hogy az omikron variánst kaptad el. 

Az omikonnal megfertőződött páciensek döntő többsége heves éjszakai izzadásról számolt be, árulták el eddigi tapasztalataik alapján a szakértők

 – derült ki a DailyStar cikkéből, amit a Ripost szemlézett.

Egyre fontosabb a védekezés: keveset tudunk még az új variánsrólForrás: Shutterstock

Az orvosok elmondása szerint nem az általános, például láz okozta éjszakai izzadásról van szó. A betegek teljesen átaludták az éjszakát, nem volt lázuk, reggel mégis úgy ébredtek, hogy az ágyneműjüktől kezdve a ruháikon át mindenük teljesen átázott az izzadságtól, ami a koronavírus más variánsainál egyáltalán nem volt jellemző tünet.

Egy dél-afrikai orvos az eddigiekhez hozzátette, hogy: „Sok betegeknél jelentkezett még száraz köhögés, láz és erős izomfájdalom is, de az oltottak sokkal könnyebben átvészelték a fertőzést. Ez egy biztató jel arra, hogy a már forgalomban lévő oltások az omikron ellen is nyújtanak valamilyen szintű védelmet” – mondta bizakodva a doktor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!