Rémálom

2021.12.19. 08:20

Megdöbbentő, milyen vadállat rejtőzött egy család karácsonyfáján

A teljes pompájában ragyogó fa nemcsak szép díszeket, egy váratlan látogatót is rejtegetett. 

Általában kellemes izgatottság előzi meg a karácsony előtti időszakot, azonban a Dél-Afrikában élő Rob és Marcela Wild ehelyett kifejezetten rémisztő élményt élt át, amikor meglátták, hogy mit rejtenek frissen feldíszitett karácsonyfájuk ágai. Miután néhány órával korábban kidekorálták a fát, arra lettek figyelmesek, hogy a macskáik annak ágait bámulják írja a Travelo.

Ennek oka hamarosan kiderült: Afrika egyik legmérgesebb kígyóját fedezték fel a karácsonyfa díszei között. A házaspár nem vesztegette az idejét, azonnal szakembert hívott.

Rob Wilde brit tőzsdei kereskedő Costa Rica-i feleségével 18 éve költözött Dél-Afrikába. A férfi a CNN-nek így nyilatkozott: „Arra lettünk figyelmesek, hogy a macskák hosszasan nézik karácsonyfát, mire a feleségem mondta, hogy biztosan egy egér van valahol. Hamarosan azonban egy sokkal nagyobb állatot, egy kígyót pillantottunk meg. 

Akkor még nem tudtam, hogy pontosan mi az, így rákerestem az interneten, és kiderült, hogy Afrikában ez az egyik legveszélyesebb faj, melynek mérge vérzést okoz és kis mennyiségben halálos is lehet az emberre." 

Nem sokkal később megérkezett a család birtokára Gerrie Heyns kígyószakértő, aki a több mint egyméteres nőstény példányt befogta. 

A hüllőt egy kígyócsőbe helyezte, hazavitte, majd másnap visszaengedte a vadonba. A szakember szerint az állat valószínűleg táplálékot és menedéket keresett, majd a fa ágai közé rejtőzött. A dél-afrikai család bizonyára örökké emlegetni fogja ezt a különös karácsonyt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!