Ez szomorú

2022.02.17. 11:05

Nagyon rossz hírek érkeztek Erzsébet királynőről

Hosszabb kihagyás után újra személyes találkozón vett részt az angol királynő, aki az elmúlt időszakban rokonai sorozatos koronavírusos megbetegedései miatt a palotájába zárkózva élte mindennapjait.

Károly hercegnek február 10-én, szerdán reggel lett pozitív a Covid-tesztje, azóta pedig karanténba vonult. Közeli segítői arról számoltak be, hogy szerencsére nem tapasztalt erős tüneteket. Az is kiderült ugyanakkor, hogy betegsége előtt két nappal II. Erzsébettel töltötte az idejét.

Peter Hunt, a BBC egykori tudósítója és a királyi család szakértője a következőket mondta a Daily Star oldalának: „A Buckingham-palota szándékos döntése, hogy nem követi Károly herceg segítőinek példáját, és nem ad pontos, nyilvános tájékoztatást az uralkodónő egészségi állapotáról.”

Az elmúlt napokban mégis kiszivárogtak hírek az állapotáról, arról, hogy érzi magát a királynő.

II. Erzsébet kedden először volt kamerák előtt, miután több napig karanténba vonult a Károly herceggel való találkozás után: nehezen állt fel, majd azt mondta a védelmi szolgálatok vezérőrnagyának, hogy nem tud mozogni.

A brit királynő bevallotta, hogy először érzi magát gyengének. A 95 éves Erzsébet királynő sétapálcára támaszkodott, majd azt mondta a védelmi szolgálatok vezérőrnagyának, Eldon Millarnak és elődjének:

„Látja, nem tudok mozogni.”

II. Erzsébet királynő elmosolyodott, miután nagy nehezen felállt, és botjára támaszkodva a bal lábára mutatott. Ezután a két férfi odalépett hozzá, és megrázták a kezét – a Daily Mail brit hírportál felvétele szerint.

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!