Bizonyíték

2022.06.10. 06:53

A NASA titkairól rántotta le a leplet egy hacker

Az ufók létére még soha nem láthattunk egyértelmű bizonyítékot, de mindig vannak olyanok, akik állítják, hogy földönkívüli tárgyakat láttak.

Gary McKinnon brit hacker, miután feltörte a NASA rendszerét, több ezer, az űrügynökség rendszerében tárolt képet talált, melyek közül az egyiken egy szivar alakú űrhajó volt látható.

Az 56 éves férfi állítása szerint a képeket még 2001 februárja és 2002 márciusa között találta meg, amikor betört az amerikai kormány 97 számítógépébe. A hacker szerint a NASA eltitkolja az idegen életre utaló bizonyítékokat, és megdöbbentette, amikor meglátta, hogy mennyi képet rejtegetnek. 

A férfi sokkal több képhez is hozzá juthatott volna, ha nem a betárcsázós internet korában töri fel a meg a NASA rendszerét, állítása szerint ezért tudott csak egy képet letölteni, mert túl lassú volt az internetkapcsolat. 

"Az tény, hogy vannak olyan tárgyak amik körülöttünk repkednek és fogalmunk sincs mik vagy kik azok, ezeket a hírszerzési és katonai osztályok tanulmányozzák. Teljesen el voltam ájulva, és azokban a mappákban még több ezer kép volt"

Miután fény derült a hacker támadásra az amerikai ügyészek 60 év börtönnel fenyegették meg a férfit, ráadásul az Egyesült Államok kérésére 2002-ben és 2005-ben is letartóztatták. Egy évvel később megállapodás született, hogy Gary-t kiadják az Egyesült Királyságból, de az évekig tartó fellebbezések miatt ez végül elmaradt. Miután Asperger-szindrómával diagnosztizálták a férfit, a pereskedés le is zárult - írja a Mirror alapján a Bors.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában