Gyanús fotók...

2022.09.13. 05:15

III. Károly király beteg? Kiderült, mi okozhatja a furcsa tüneteit

Különös látványra figyelt fel az internet népe, miközben a királynő halála után készült képeket böngészte: a fotókon jól látható, hogy III. Károly kézfeje és ujjai fájdalmasan duzzadtnak tűnnek, ráadásul ki is vörösödtek.

Forrás: AFP

Fotó: Ben Stansall

Dr. Gareth Nye, a Chesteri Egyetem adjunktusa szerint ez a jelenség igen gyakori a 65 év felettieknél, és többféle egészségügyi probléma okozhatja. Az első tippje mindjárt az ödéma volt, amit a vízháztartás zavara vált ki, és általában a lábon, valamint a kézen jelentkezik. Az is lehetséges, hogy Károlyt ízületi gyulladás gyötri, ami a kéz bármely ízületében kialakulhat.


A szakértő a két legvalószínűbb opción kívül kevésbé gyakori okokat is felsorakoztatott: Károly királyéhoz hasonló duzzanatot a sóban gazdag étrend, illetve bizonyos gyógyszerek, például a vérnyomáscsökkentők és egyes szteroidok mellékhatásai is előidézhetnek – írja a Daily Star nyomán a life.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!