Bulvár-celeb

2023.02.27. 14:04

Már egyéves a háborúba beleszületett baba, így él most a kis Polina

Anastasia Hlazenko egy évvel ezelőtt egy lebombázott kórházban szülte meg gyermekét, miközben az oroszok megtámadták Ukrajnát.

Forrás: Shutterstock

Fotó: KieferPix

Anastasia és férje Izyum városában éltek. Tavaly februárban éppen hazafelé tartottak egy kórházi vizsgálatról, amikor értesültek arról, hogy kitört a háború.

Nem sokkal ezután a nőnél megkezdődtek az összehúzódások. Elindultak a kórházba, ahol sürgősségi császármetszéssel világra jött Polina. 

Néhány órával később megkezdődtek a bombázások, azokat a pincében vészelték át.

Hallottunk egy repülőgépet, láttunk egy villanást. Betörtek az ablakok és kialudtak a lámpák. A személyzet kiabált, hogy menjünk az alagsorba. Mivel előtte műtöttek, nem tudtam futni, és nem tudtam vinni a babámat. Amint leértünk az alagsorba, lövöldözést és újabb robbanásokat hallottunk – emlékezett vissza az édesanya.

Anastasia és Polina három nappal később hazamehetett, a család a pincében húzta meg magát, majd szülei otthonába mentek, végül elhagyták az országot, jelenleg a lengyelországi Czeladz városában élnek, egy órányira Krakkótól - írja a The Sun alapján a Bors.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!