Tiszta horror

2022.02.11. 10:44

Kegyetlen: undorító dolgot tett a betegekkel a magyar ápolónő

Szörnyű vádak miatt áll a nürnbergi bíróság előtt Kamelia Z., az az ápolónő, akit egyik gondozottjának brutális halálával gyanúsítanak. A magyar állampolgársággal is rendelkező nővér verte és fojtogatta a gondjaira bízott 94 éves áldozatát, majd a nyakából kiharapott egy véres darabot.

Borzalmas hír fogadta a békés schwabachi idősotthon lakóit tavaly áprilisban. Szeretett nyugdíjas társuk, a 94 éves Ilse vérbe fagyva feküdt az egyik, idősek lakhelyéül szolgáló ház hálószobájában - írja a Bors.

 

Elárulta gyilkosa nevét

A még lélegző asszonyra látogatóba érkező fia, Matthias talált rá, a szoba sarkában pedig egy széken ott ült bántalmazója, Kamelia, aki üveges szemekkel meredt maga elé. Ilsét azonnal kórházba szállították. Utolsó erejével még fiának elmondta, ki támadta meg, nem sokkal később azonban életét vesztette.

 A halottkém jelentésében az áll: támadója brutálisan megverte, megkínozta, harapdálta, nyakából egy jókora darabot ki is harapott, majd párnával fojtogatta. A rendőrség még a helyszínen őrizetbe vette Kameliát.

 

Alig beszél németül

A közgazdasági képesítéssel rendelkező magyar-román állampolgárságú 53 éves nővér egy kelet-európai közvetítőcégen keresztül érkezett a bajor városba. Munkáját lelkiismeretesen végezte. Öt éve dolgozott már Németországban különböző családoknál, annak ellenére, hogy németül alig beszélt. A gyilkosság előtt egy hónappal került az idősotthonba. Munkájára ott sem volt panasz, sőt Ilse kifejezetten a bizalmába fogadta ápolóját.

 

Csak kitalálta az alibijét

Kamelia egy vallomást tett: ebben az állt, a tragédia napján reggel ment el Ilséhez, nyolckor levitte a szemetet, a gyilkosság pedig ekkor történhetett, azaz amikor az idős asszony egyedül maradt. Verziója azonban hamar megdőlt. A nyomozók gyorsan kiderítették, Ilse nem használta a személyzet értesítésére szolgáló riasztót így betörésről vagy rablásról szó sem lehetett.

Kamelia ezek után hallgatásba burkolózott, horrorisztikus tettére így azóta sem adott magyarázatot. Tárgyalása most kezdődött, de vallomást már nem akart tenni. A börtönből elfogásakor viselt ruhájában állították elő: kissé fakó, bordó színű garbóban érkezett, kezében tartott zöld kabátját akkurátusan terítette a karfára. A bíró szavait tolmács segítségével értette meg, érzelmek nem látszottak az arcán. Üres tekintettel ülte végig az első tárgyalási napot. Szörnyű tettéért tíz év börtönre ítélhetik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!